Teoria inocenței – de Florentina Pandelea – impresii

43878213_925653991114924_318490456566530048_n

„Teoria inocenței” este romanul în fața căruia am fost pusă în imposibilitatea de a mă exprima.

Este o carte de debut, care m-a uimit prin complexitatea firului narativ, numărul mare al personajelor, fiecare spunându-și propria poveste, fără a omite amănunte.

Fiind un roman de debut, te aștepți la o poveste ușoară, impresionantă, spusă cu stângăcie, de cele mai multe ori. Dar autoarea surprinde cu o poveste complexă, defel scurtă, cu o multitudine de situații surprinzătoare, la care personajele au reacții neașteptate, de multe ori revoltându-te, apoi înțelegându-le.

„Teoria inocenței” este o poveste despre inocența păstrată prin furtuna vieții, o poveste despre dragoste adevărată, despre iertare dincolo de logică, despre puritatea sufletului neatins de mizeriile unei societăți a cărei regulă este puterea banului.

Cartea ilustrează viața Sophiei, o tânără liceană, crescută de mama sa, Eva, care renunțase la visul de a deveni profesoară pentru a-și ocroti copila, abandonată de bărbatul care îi promisese dragoste eternă. Eva crește un copil frumos, ascunzându-i, totuși, propriei fiice, adevărata identitate a tatălui ei.

Înconjurată de colegi care îi cunoșteau originile și doreau să își bată joc de ea, Sophie ajunge să afle adevărata față a celor care îi stau alături printr-un necunoscut, care refuză să i se arate, ci îi trimite mesaje, la început înspăimântătoare, apoi din ce în ce mai… romantice. Chiar dacă la prima vedere s-ar putea spune că tânăra protagonistă este puțin naivă, acceptând ca necunoscutul care se autointitulează „Paul” să îi invadeze intimitatea, fără a anunța autoritățile, Sophie dă dovadă de o gândire analitică și profundă.

Abandonată de așa-zișii prieteni, ajunge să cunoască persoane care îi doresc cu adevărat binele: Mathias, profesorul de matematică, fostul său meditator din copilărie, Tom, colegul de vis-a-vis, și ajunge să își accepte chiar și tatăl, un magnat renumit. Făcând acum parte din viața tatălui său, protagonista noastră este aruncă într-o lume a perversităților de tot genul, unde îl cunoaște pe cel care era mâna dreaptă a părintelui său: Hunter. Sophie se simte atrasă de acesta din prima clipă în care îl cunoaște, fiind un bărbat dorit de orice femeie.

Cine este misteriosul Paul și ce va face Sophie în privința lui Hunter, vă las să descoperiți singuri.

O poveste cutremurătoare, care zdruncină sufletul prin vârsta fragedă a Sophiei nevoită să facă față soartei nemiloase, a morții premature a celei care fusese singurul ei sprijin în viață, mama sa, va înduioșa orice suflet, trăind alături de protagonistă o poveste de dragoste zbuciumată, care de multe ori te revoltă.

Florentina Pandelea m-a uimit cu maturitatea gândirii și profunzimea sentimentelor exprimate în această carte, motiv pentru care recomand această carte tuturor celor care vă place o lectură bună, încărcată de sentimente și suspans.

Mulțumesc autoarei pentru multitudinea de trăiri care a trezit-o în mine prin acest roman și îi doresc mult succes pe viitor, așteptând cu nerăbdare următoarele romane scrise de aceasta.

6 gânduri despre &8222;Teoria inocenței – de Florentina Pandelea – impresii&8221;

  1. Florentina Pandelea octombrie 13, 2018 / 4:25 pm

    Multumesc mult de tot, Alina pentru recenzia minunata! Am citit-o cu zambetul pe buze! Te pup si te îmbrățișez!❤❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.