Luna de topaz – primele 3 capitole – lectură interzisă minorilor (18+)

full-moon-cut

PRIMA PARTE

Anul 2117, planeta Terra, regatul Solaris

Capitolul 1

O bubuitură asurzitoare cutremură clădirea.

În sală se făcu întuneric.

Instinctiv își verifică pumnalul prins la coapsă. Locotenentul o ironizase de multe ori pe seama armei sale de modă veche, dar nu o dată acel pumnal îi salvase viața. Acum îl căuta prin beznă, îi căzuse când se aruncase la podea și își blocase glezna între două scaune. Îi simți metalul rece și, luându-l, îl fixă în teacă, apoi îl acoperi.

– Ne regrupăm, auzi vocea locotenentului în receptorul din ureche. Ușa din spate…

Își aminti că ieșirea din dosul sălii era înspre nord-est, adică în dreapta ei, la aproximativ treizeci și cinci de metri. În jurul ei se auzeau voci, încercă să-și croiască drum prin întuneric. De câteva ori se lovise de trupurile celor din sală, nimeni nu era rănit grav, deocamdată. Era liniște, nimeni nu țipa. Așteptau să primească ajutor.

– Subiectul este cu mine! Am ieșit pe hol, se auzi din nou vocea superiorului său.

Ajunse în curând la ușă. Oare cât de sigură era acea ieșire? Ce se întâmplase afară? Explozia supersonică persistase pentru câteva clipe, dar auzul ei își revenise mai târziu. Ferestrele clădirii nu rezistaseră undelor de șoc. Auzi pașii grupați ai unității sale și se grăbi să-i ajungă din urmă. Locotenentul îi ceruse să se întoarcă la mașină, îl uitaseră pe Max pe banchetă. Explozia o surprinse la distanță de ceilalți.

Îi auzi în parcarea subterană. Ea cobora scările grăbită, folosind ochelarii de vedere nocturnă.

– Unitate mobilă neidentificată.

– Unde, Max? întrebă ea.

Nu îi plăcea ce se întâmpla. Dacă ei erau ținta atacului, atunci erau în mare pericol.

– Sud-vest. Tun supersonic.

Își simți inima bătându-i cu putere. Fără Max unitatea de comando mergea pe bâjbâite, iar acum se părea că se îndreptau exact spre inamic.

– Jones, inamic la sud-vest! încercă să-i anunțe.

În clipa următoare auzi țiuitul infernal al tunului, apoi bubuitura. Nu mai auzi nimic în receptor pentru câteva momente. Arma nu o afectase, se afla la distanță. Apoi se auzi un automobil străin, nu era dintre unitățile lor mobile. Dar știa că se apropia. Scoase pușca cu plasmă pe care o ținea prinsă pe spate și așeză pistolul în teaca de la curea. Auzi un geamăt slab.

– Max, unde sunt?

– La doi metri și jumătate în dreapta ta. Unul singur are semne vitale.

Își ținu respirația. Erau camarazii ei. Formaseră acea trupă de elită în urmă cu trei ani, dar pe locotenent îl știa de mai bine de zece ani, când a ajuns prima dată sub comanda lui. Formau o familie, își purtau singuri de grijă.

Îi găsi. Se aplecă, mâna i se înfundă în masa gelatinoasă. Își retrase mâna rapid, ținându-și respirația. Se întinse în cealaltă parte, găsi alt trup inert, încă era cald. Geamătul se auzea aproape. Dădu peste trupul locotenentului, nu respira. Își simți pieptul strângându-i-se. Auzi mișcări la câțiva metri distanță. Trebuia să acționeze rapid. Ajunse la cel care gemea, era protejat cu scutul plasmatic. Căută dispozitivul și îl găsi pe brațul stâng al individului, apoi îl dezactivă.

– Trebuie să plecăm, șopti ea. Acum!

Îl înșfăcă de braț și-l trase după ea. Individul se mișca greoi, își dădu seama că era rănit. Pașii se apropiau cu repeziciune. Știau unde sunt, erau profesioniști.

– Max, activează codul de bruiaj.

Nu dădu drumul încheieturii brațului celui pe care îl trăgea după ea, ținându-l strâns. La un moment dat își dădu seama că ceva se apropiase. Se opri brusc, iar cel care o urma se izbi de trupul ei, clătinând-o. Era solid și respira sacadat. Se întoarse cu fața la el și îi acoperi gura, prinzându-i nasul cu degetele. Trupurile lor erau lipite, cu respirația tăiată. Individul nu ripostă, chiar dacă îi simțea sudoarea rece prelingându-i-se pe față. Mișcarea din fața lor se îndepărtă. Îi eliberă fața, apoi îl prinse din nou de braț și porniră. Erau singuri, dar pericolul nu dispăruse. Erau căutați. Drone de recunoaștere zburau peste tot.

LUNA DE TOPAZ primele 3 capitole

imag cop4

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.