Recenzie – Doi la pătrat, un singur pat – de Georgiana Vâju (18+ HOT)

33980217_1880842348613989_5791796534328688640_n

Atenție! Nu citiți recenzia dacă aveți vârta sub 18 ani!

   „ Doi la pătrat, un singur pat ” este un roman psihologic, încadrat la colecția 18+ HOT, aș spune pentru limbajul vulgar al unor personaje. Totuși, nu aș încadra cartea ca aparținând literaturii erotice… Este un roman cu puternică influență psihologică, scrisă de un profesionist în domeniu 😉 , uitasem de această latură a autoarei.

   Și chiar pentru acestă abordare psihologică a subiectului am îndrăgit cartea de față. Într-o vreme citeam cărți psihologice, chiar dacă sunt mai grele de citit, iar această lectură mi-a provocat un sentiment de melancolie. Stilul de scris este total diferit de preferințele mele în natură de beletristică, puține dialoguri, multă introspecție.

   Avem parte de patru protagoniști, și mai multe personaje secundare frumos conturate și acelea prin puținele intervenții în poveste. Cele patru personaje principale își prezintă la persoana întâi gândurile și propria perspectivă asupra evenimentelor, în capitole separate.

   Cartea începe cu o introducere bine punctată, care trebuie citită cu atenție.

   În primul capitol Dorian își prezintă viața și frustrările, inclusiv faptul că s-a făcut avocat pentru că așa a vrut mamă-sa și s-a însurat cu o fată pe care i-a ales-o tot mămica… Puțin cam infantil individul, dar să fim serioși! Găsești povestea asta aproape la tot pasul în realitate. Dorian își făcuse și triplete pentru cu nevastă-sa dorea copii, iar lui îi plăcea sexul, care nu prea mai a fost după ce s-au născut fetele. Să nu uit de sacrificiul omului, fiind nevoit să lucreze zi și noapte pentru a-și întreține familia, punctez și noapte…

La primul ecograf a mers singură, pentru că eu eram la muncă, logic. S-a întors acasă un pic răvășită, mi-a zis că totul e în regulă și că-i prea mic fătul ca să se vadă sexul. Dacă tot acceptasem să am copil, îmi doream cu ardoare să fie băiat. Am bănuit că e fată și că nu-mi spune ca să nu mă supere. Nicidecum nu-mi trecea prin cap că în pântecul ei băteau trei inimi de fete.

Dumnezeule! Aveam triplete!

Am belit pula!”

   Sărăcuțul! El nu avea nicio vină!

   Nimic de contestat, până în clipa în care, într-o duminică este chemat să apere o individă care își agresase sexual partenerul, vă las pe voi să descoperiți cum o făcuse. Dorian trece peste teama pe care i-o inspiră tânăra clientă, și cade în ispita sexuală care o învăluie pe această individă, seducătoare de altfel.

   Camelia, clienta perversă este o femeie care nu dă doi bani pe valori precum familia, detestând copiii. Însă Dorian îi place, și își face un plan să pună lăbuțele și să-și înfigă ghiarele în el.

Sunt diabolică, știu, dar să-mi fie cu iertare, sunt și mândră de asta. Faptul că am reușit – cu puțin teatru și două-trei lacrimi false – să fac o breșă în autocontrolul de fier lui Dorian, a fost victoria numărul unu și mi-a dat o speranță că-mi pot duce planul la bun sfârșit. Bărbatul ăsta e calculat și meticulos ca un englez când vine vorba de rațiune, la simțire stă mai prost. Eu i-am găsit punctul sensibil localizat în chiloți, ca la orice bărbat însurat.”

   Numai la cei însurați?!

   Monica, mama dedicată, reușește să se împartă între treburile gospodăriei, să crescă trei fete sălbatice, cu tot felul de probleme, și să își profeseze talentele artistice. Însă în calitate de soție, unii ar spune că este un dezastru, dezamăgindu-și soțul care este antitalent în a pune și el mâna pe ceva în gospodărie, femeia îngrijind inclusiv grădina. Ok, hai să zicem că fiecare are o vină. De aceea consider că întotdeauna în orice relație comunicarea este esențială. Ei, Dorian și Manica nu o au! Și de aici încep problemele…

   Florin, fostul iubit din adolescență al Monicăi, care și el o înșelase pe atunci, apare ca un salvator, și într-adevăr omul își dă toată silința de a-și oferi ajutorul și reușește să facă tot ceea ce Dorian nici măcar nu se străduise.

   Dar soarta nu e întotdeauna dreaptă și după ce Dorian are parte de tot ce visase sau ce nici  nu visase… se trezește la realitate și își dă seama ce își dorește cu adevărat. Nu vă fur surpriza, însă la final parcă toți sunt puțin mai înțelepți… sau poate nu.

   Nu pot să mă abțin să vă spun că personajul meu preferat este Monica, o femeie matură, extrem de sensibilă și inteligentă.

„ – Mi-e foarte greu așa, Florin. Nu sunt eu cea în care m-a transformat toată întâmplarea asta. Eram altcineva când ai reapărut. Apoi s-a întâmplat chestia asta cu Dorian. Practic, am fost cu tine ca într-o capsulă a timpului, m-am reîntors în trecut și mi-a plăcut enorm să fim împreună. Dar acum capsula m-a readus în prezent…”

 

   Lectura este ușoară, pe alocuri amuzantă, presărată cu picanterii, dar și cu momente în care simți cum ai vrea să bați pe unul sau pe altul. „Doi la pătrat, un singur pat” este un roman despre greutățile vieții de cuplu, o lecție de viață, scrisă cu măiestrie de Georgiana Vâju.

   Recomand cartea tuturor, bineînțeles, majori, dar mai ales celor cu vârsta peste 30 de ani, căsătoriți sau nu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.