Ephialte. Începutul unui coșmar Partea I – Cristinne C.C.

Ephialte

Am terminat de citit cartea în urmă cu două zile și încă stau și mă gândesc ce aș putea să scriu despre ea? În curând se lansează volumul doi și mi l-am comandat pe net, nerăbdătoare să îl citesc.

Să scriu că mi-a plăcut? Puțin spus! Că e interesantă, plină de acțiune, o poveste bine scrisă, legată, fără a omite amănuntele?

Voi începe cu faptul că am rețineri așa cum m-ai scriam și altă dată să citesc SF, din cauza fascinației mele pentru filmele SF. Și mai am o problemă cu vampirii ăștia care apar tot mai des prin cărți. Dar vampirism energetic e puțin altceva. Și faptul că această carte e tradusă și în engleză, publicată în străinătate, mi-a trezit interesul. Doream să o citesc de multă vreme, dar îmi era teamă totuși de ceea ce voi descoperi.

Am prins curaj și am pus mâna pe carte. Nu am fost convinsă de începutul poveștii. Credeam că e altă carte pentru adolescenți, despre conflictele acelei vârste, doar puțin transpuse în personaje mai altfel. O tânără ephialte care dorea să se afirme în fața fraților grijulii, și totuși suficienți de neglijenți încât Alis să fie răpită și aruncată în ghiarele celor mai de temut ființe din acele vremuri: umbrele… Treaba cu hrănitul din energia creată de inducerea atacurilor de panică, le-aș spune eu, mă ducea cu gândul la Monster Inc și îmi doream ca până la final să descopere și ființele astea ciudate că râsul produce mai multă energie 🙂 . Dar nu a fost așa, ci chiar mai interesant…

Acțiunea e alertă, te ține cu sufletul la gură, cu o grămadă de răsturnări de situații. Aveam emoții pentru felul în care o va scoate la capăt scriitoarea toată cacealmaua aia între oameni, ephialte și umbre. Alis e deosebită, surprinzător de matură și capabilă de sacrificiu. Andreas, doctorul care o ajută, apoi îi devine prieten, e puțin cam vorbăreț pentru starea în care se află. Însă Max m-a impresionat de la început, învăluit de mister, calculat și până la urmă corect.

Am avut parte de o poveste palpitantă, presărată cu umor, foarte bine scrisă și originală (cel puțin eu nu am mai întâlnit astfel de personaje). Mi-a plăcut și o recomand iubitorilor de fantasy și SF, ah, și romanticilor!

Sunt nerăbdătoare să citesc volumul 2. Îi doresc mult succes mai departe Cristinnei! M-a cucerit cu stilul ei de scris!

2 gânduri despre &8222;Ephialte. Începutul unui coșmar Partea I – Cristinne C.C.&8221;

 1. ancasicartile aprilie 15, 2018 / 4:29 am

  Și eu am cartea pe lista. Sunt tare curioasa sa vad ce e cu ea. Mulțumesc pentru recomandare!

  Apreciat de 1 persoană

  • alinacosma aprilie 15, 2018 / 10:35 am

   Mie mi-a plăcut foarte mult. Cristinne a combinat cam tot ce e pe placul meu in cartea asta, și sunt tare greu de mulțumit. 😁

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.