„Refugiul” de Nicholas Sparks

27535072_1751266881571537_855030973_o

Am citit mai multe cărți scrise de Nicholas Sparks, (încă nu le-am citit pe toate). Am văzut ecranizări ale romanelor scrise de el… Dar ultima pe care am citit-o recent, „Refugiul”, m-a convins să scriu câteva cuvinte despre cărțile lui Nicholas Sparks .

Este destul de complicat să-mi exprim părerea despre cărțile lui. Sunt cărți scrise bine, povești interesante, suspans, dragoste, romantism copleșitor, dar uneori parcă e forțat… Nu toate cărțile sunt la fel de bune, chiar dacă sunt scrise de același autor. Și cititorul e diferit… Am avut impresia însă că sunt scrise comercial, nu e nimic rău în asta. Dar nu poți citi într-una numai cărți de genul acesta pentru că la un moment dat cazi în depresie.

Dar să mă întorc la „Refugiul”, titlul original „Safe Haven”. Este a treia carte scrisă de Nicholas Sparks care m-a impresionat în mod deosebit. Celelalte două fiind:  „Mesaj de departe” și „Ultimul cântec”.

Chiar dacă uneori, în alte cărți mi s-a părut că autorul puțin forțează acțiunea, chiar tărăgănează povestea, de data aceasta am fost prinsă de la început și nu am putut lăsa cartea din mână până nu am terminat-o, și asta a fost spre dimineață. Mi-a plăcut Katie, curajul ei aproape supraomenesc de a scăpa de trecut, de demonul care o urmărea, care o persecutase o viață. L-am admirat pe Alex, dăruirea lui pentru copii, și parcă nu îmi vine să cred că un bărbat ca el ar putea iubi atât de mult, oferind siguranța și în același timp libertate femeii pe care o adoră. Mi-a plăcut felul în care autorul prezintă lupta interioară a personajelor, inclusic delirul lui Kevin, soțul lui Erin (Katie). Dar mi se părea foarte ciudat un personaj, vecina și prietena lui Katie, Jo. Atât de zvăpăiată și totuși citind parcă gândurile ei. Și, vai, ce am plâns la sfârșit din cauza acestui personaj! Cred în miracole și chiar cred că dragostea poate trece dincolo de moarte! Dar Jo pentru mine a fost cireasa de pe tort, nu m-am așteptat la un asemenea sfârșit.

„Refugiul” este o carte deosebită, o poveste despre viață, speranță, iubire, eșecuri, curaj. Of, îmi vine să o iau de la capăt și să o mai citesc o dată!

Un gând despre &8222;„Refugiul” de Nicholas Sparks&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.