Prima mea dragoste a fost matematica

mathematics-1044087_1920
Este greu să povestesc despre mine. Sunt puțin cam introvertită, mult prea sentimentală și greu de abordat; niciodată nu vei ghici ce îmi trece prin minte, dacă nu voi dori să îți mărturisesc…
M-am născut în Oradea, în anul 1980, 2 mai. Am absolvit Liceul Teoretic „Emanuil Gojdu”, profil informatică, fiind pasionată de matematică. Apoi am dat la Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea Oradea, iar în prezent sunt medic specialist de Pediatrie și profesez într-un orășel numit Ștei. Motivul pentru care am ajuns medic și nu profesor de matematică poate îl veți afla într-o altă mărturisire.
Pasiune pentru literatura școlară obligatorie? Nu am avut niciodată! Îmi plăcea gramatica, științele exacte, pictura… Primea mea poveste cu care am impresionat a fost în gimnaziu, la ora de franceză. Am primit notă maximă nu pentru că scrisesem corect, limbile străine nu erau punctul meu forte, ci pentru povestea impresionantă pe care o redasem și imaginația cu care mi-am uimit profesoara.
Am început să scriu în liceu, la 15 ani, la început poezii, apoi povești cu eroi ai copilăriei. Literatura școlară era un chin, motiv pentru care biblioteca județeană mi-a fost de mare ajutor, furnizându-mi romane SF care îmi satisfăceau imaginația.
Scriam în secret, scriam pentru mine, pentru sufletul meu. Nu îmi închipuiam că poveștile mele erau interesante sau meritau citite. Până când în anul 2013 la niște ore de engleză, pregătindu-mă ca mulți alți colegi de-ai mei să emigrez în țări străine, i-am povestit prietenei mele Alina Lazea o poveste: „O singură minune”. Și chiar dacă povesteam într-o engleză pocită și greu de înțeles pentru mine, prietena mea mă urmărea captivată, nevenindu-i să creadă că eu chiar am scris acel roman. M-a stresat o vreme să-i dau manuscrisul și la insistențele ei am publicat cartea care îmi este cea mai apropiată de suflet. Apoi cititorii m-au încurajat să mai scriu.
Și am ajuns în prezent, scriind în continuare, începând un roman, fără a ști cum se va încheia sau dacă vreodată va fi tipărit…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.