Eveniment editorial, la Beiuș – Medicul Alina Cosma, un nou roman

Eveniment editorial, la Beiuș – Medicul Alina Cosma, un nou roman

  • Dan Ispas
  • 06 Noiembrie 2015
  • Cultura
  • Editorial independent Crișana

 

După succesul primei povești de iubire publicate – „O singură minune”, Alina Cosma a venit în fața publicului cu un nou roman de dragoste, acesta fiind intitulat „Ducele de Castle – Fiica regelui”. Lansarea noului roman al medicului pediatru Alina Cosma a avut loc duminică, 1 noiembrie, la Muzeul Municipal Beiuș.

Romanul a văzut lumina tiparului cu sprijinul Asociației Culturale „Permanențe” și a apărut la Editura Primus din Oradea. În deschiderea evenimentului editorial, Geta Brânda a solicitat asistenței un moment de reculegere în memoria victimelor tragediei de la Clubul „Colectiv” din București. Publicistul Nicolae Brânda a început șirul discuțiilor pe marginea romanului Alinei Cosma, arătând că lectura acestuia poate oferi o reușită evadare din cotidianul tot mai agresiv. Succinte recenzii ale volumului „Ducele de Castle – Fiica regelui” au făcut profesoarele Veronica Popa și Alina Lazea. Prima, care a fost și corectoarea manuscrisului, a vorbit și despre obiectivele Asociației Culturale „Permanențe”, cea care a susținut apariția cărții, iar cea de-a doua i-a incitat pe cei prezenți la citirea romanului, precizând că este vorba despre o senină și inocentă poveste de dragoste, petrecută în Evul Mediu, o poveste de iubire la care, probabil, cu toții am visat, pe care toți ne-am dorit-o într-un anumit moment al vieții.

La final, autoarea, Alina Cosma, a devoalat motivația interioară ce o îndeamnă să scrie și a prezentat succint personajele, contextul – un Ev Mediu imaginar și intriga noului roman, mărturisind, ca pe o proprie declarație de dragoste, că îi este dedicat chiar soțului ei. Pentru ca atmosfera să fie potrivită prezentării unei povești de iubire, manifestarea a avut parte și de scurte momente muzicale, susținute de Cătălin și Călin Vlăduț, Mălina Petruse, Levis Tuși, Dana Boldi și Alexandra Demian.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.